item.Title

Aandacht voor hersenletsel

Een werknemer met hersenletsel kun je op verschillende manieren helpen. Op deze pagina lees je hoe en krijg je linkjes naar

tools met de belangrijkste inzichten voor werkgevers én werknemers.

Wat is niet-aangeboren hersenletsel?

Hersenletsel dat niet voor, of tijdens, de geboorte is ontstaan, wordt niet-aangeboren hersenletsel (NAH) genoemd. Dit kan bijvoorbeeld een beroerte zijn of hersenletsel door een ongeluk, of een klap op het hoofd en beïnvloedt verschillende gebieden in de hersenen, zoals het denkvermogen, het lichamelijk functioneren en kan zorgen voor veranderingen in persoonlijkheid, emoties en gedrag.

Side View People Discussing Work 23 2149739375
Werkgever Leo: “Iemand uit ons team had een TIA gehad. Ze had veel behoefte aan rust. Uiteindelijk hebben we taken zonder deadline aangeboden, zodat zij haar energie kon verdelen over de dag. Dan moet je denken aan het opruimen van kasten. Op een gegeven moment bouwde zij haar vaardigheden weer helemaal op, maar het heeft lang geduurd.”

Klik op elke tip voor meer uitleg:

1. Heb geduld en toon begrip

Als je hersenletsel krijgt, komt er veel op je af. Wees dus geduldig en blijf begripvol naar je werknemer. Het herstelproces kan langdurig zijn en je werknemer kan met ups en downs te maken krijgen. Bied de nodige ondersteuning en moedig aan om op het werk duidelijk grenzen aan te geven.

Luister naar zorgen en behoeften van je werknemer. De gevolgen zijn vaak niet direct zichtbaar aan de buitenkant, maar kunnen wel impact hebben op privé en werk.

2. Betrek de bedrijfsarts

Elke werknemer heeft andere behoeften. In een driegesprek met een deskundige erbij kom je snel tot de kern. Dit kan de bedrijfsarts zijn of bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige. Met elkaar bespreek je de situatie grondig terwijl je meteen advies en begeleiding op maat krijgt.

  • De bedrijfsarts weet wat een werknemer nog kan met het specifieke type hersenletsel.
  • Bespreek ook mogelijke gevolgen en symptomen om de situatie beter te kunnen begrijpen.
3. Flexibiliteit is belangrijk
  • Overweeg flexibele werktijden en taken die aansluiten bij wat de werknemer aankan. Geef hem bijvoorbeeld toestemming om start- en vertrektijden aan te passen, taken te delegeren of herstructureren, of regelmatig pauzes te nemen.
  • Duidelijke instructies en taken dragen bij aan het welzijn van je werknemer. Zorg voor een gestructureerde werkomgeving met heldere verwachtingen. Dit bevordert de focus en helpt bij het goed uitvoeren van taken.
  • Een vergroot toetsenbord, vergrotingssoftware, een toetsenbordafdekplaat: er zijn verschillende hulpmiddelen ontwikkeld voor werknemers met niet-aangeboren hersenletsel. Je vindt ze op de Checklist Hulpmiddelen bij NAH.

Je doet het niet alleen

De gevolgen van hersenletsel verschillen per persoon veel. De bedrijfsarts kan advies op maat geven over aanpassingen op werk, verdere informatie over re-integratie, jobcoaching, en bijvoorbeeld rechten en plichten.

Pexels Photo 5699476
Hersenstichting 2021 V2

Wat maakt mijn werknemer mee?

Logo Amsterdam Umc Zonmw Logo Footer Img 3 (2)